Poljanska 6, p.p. 2031 1000 Ljubljana

Romanje družin Aninega sklada 2023

Na praznik sv. Magdalene, na soboto pred praznikom sv. Ane, so k Mariji Pomagaj priromale družine, ki jih povezuje Ustanova Anin sklad.

Družine pri Mariji Pomagaj; foto: Romarski urad Brezje.

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je na Brezjah pri Mariji Pomagaj v soboto, 22. julija 2023 pripravila tradicionalno srečanje, ob godu zavetnice ustanove sv. Ane.

Anin sklad si že 25 let prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, mesečno z denarno pomočjo priskočimo na pomoč približno 55 družinam. Družinam sicer ustanova pomaga na različne načine, kot so svetovanja, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. V ustanovo je v celoti vključenih nekaj več kot 150 družin, ustanova si želi, da bi se jih vključilo še več.
Ustanovo trenutno podpira 300 donatorjev, ki pa darujejo vsak po svojih močeh: mesečno, dvomesečno, trimesečno ali pa samo letno.

Srečanje so začeli s sveto mašo, ki jo je na trgu pred baziliko daroval br. Primož Kovač. Maši je sledil ločen program za zakonce in otroke: Staršem sta spregovorila zakonca Mavrič, za otroke pa je bil pripravljen poseben razvedrilen program.

Ob br. Primožu Kovaču so somaševali tudi p. Milan Kos, predsednik uprave Aninega sklada, Klemen Verdev ter p. Tadej Inglič.

Zbrani ob Mariji Pomagaj se kot velika družina Aninega sklada zahvalimo nebeškemu Očetu za njegove darove, s katerimi nas vsak dan obdarja. Zahvalimo se mu za vse dobrotnike, ki z duhovnimi in finančnimi darovi podpirajo naše družine. Naj njih in vse nas doseže Njegov blagoslov,” Je v uvodu v Oče naš dejala mati iz ene od družin Aninega sklada.

Vir: Marija.si