Poljanska 6, p.p. 2031 1000 Ljubljana

Spomladansko srečanje družin Aninega sklada

V soboto, 22.3.2023, so se družine, ki se združujejo v okviru Aninega sklada, spet srečale na spomladnem dogodku. Tokrat je bilo srečanje organizirano pri celjskih salezijancih v njihovem Don Boscovem centru.

Srečanje se je začelo s sveto mašo, ki jo je daroval ravnatelj salezijanske skupnosti iz Maribora, Janez Potočnik SDB.

Po sveti maši je sledilo predavanje za starše, ki ga je pripravila s. Emanuela Žerdin FBS z zanimivim naslovom »Ko k nam pride na nenapovedan obisk sam Jezus«. Na primerih iz Svetega pisma je spregovorila o Jezusovih obiskih in kako bi bilo danes, če bi Jezus prišel med nas. V vmesnem času pa so se otroci igrali z animatorji iz Minibusa veselja, kjer so poskrbeli za salezijansko ulično animacijo: otroci so se tako lahko preizkusili v cirkuških veščinah, risanju in igranju družabnih iger.

Pozdravit nas je prišel tudi celjski škof g. Maksimiljan Matjaž, ki je se v pogovoru z družinami zadržal tudi v popoldanskem času.

Srečanja se je zbralo približno 50 staršev z veliiiko otroci, kar je na srečanjih Aninega sklada, ki združuje družine z več otroci, pravzaprav tudi za pričakovati.

Spomladansko srečanje je uvodno letno vseslovensko srečanje družin. Uprava Aninega sklada ima tako kot vsako leto tudi za letos pripravljen program srečanj velikih družin. Naslednje večje srečanje bodo družine preživele na skupnih počitnicah v Kančevcih.

Pripravil: Boris Mlinar