Poljanska 6, p.p. 2031 1000 Ljubljana

Družinski oratorij v Veržeju

Vesele družine!

Družine Aninega sklada smo se tudi letos udeležile oratorija v Veržeju pri salezijancih. Resnično bi se radi zahvalili vodstvu Aninega sklada, ki nam je omogočilo to čudovito in nepozabno izkušnjo družinskega oratorija pri bratih salezijancih v Veržeju.

Letošnji nagovori so bili tematsko zelo dovršeni, saj so nam dali misliti. Letošnje vodilo oratorija, “Ne včeraj, ne jutri, danes je pomemben” je v vseh nas pustilo globok pečat zavedanja, da kar je bilo včeraj, se ne da spremeniti. Vabi nas, da sedaj, v tem trenutku, živimo to, da jutri tega ne bomo obžalovali ali preveč prelagali v prihodnost.

Starši smo se vsako jutro dobili na poglobljenem duhovnem srečanju, kjer smo odkrivali lepoto sedanjega trenutka. Čudoviti nagovori ob video posnetkih so nas potrjevali, da v odnosih, v katerih živimo sedaj, moramo ljubiti in negovati za vsako ceno. Oratorijski pristop za družine se nam je zdel zelo posrečen, saj v prvi vrsti namenja čas družini. Medtem ko smo starši imeli svoj program, so se animatorji potrudili z našimi otroki ter ustvarjali čudovite izdelke.

Čas, ki smo ga preživeli na oratoriju v Veržeju, je bil resnično blagoslovljeni čas.

Srečne in hvaležne družine: Remic, Šebenik, Horvat, Kokelj