Poljanska 6, p.p. 2031 1000 Ljubljana

Vabljeni na Brezje!

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki pripravlja v soboto, 24. julija 2021 ob 11.30 srečanje družin z več otroki v slovenskem Marijinem narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah.

Tradicionalna srečanja ustanove ob godu njegove zavetnice sv. Ane smo pripravljali v Dolenjskih Toplicah, lansko je zaradi epidemičnih razmer odpadlo, letošnje pa smo s prošnjo za naprej in predvsem z zahvalo za minulo epidemično obdobje prestavili v slovensko Marijino narodno svetišče Marije Pomagaj na Brezje. Na srečanje smo poleg družin povabili tudi dobrotnike.  Gre za pomembno srečanje saj bodo lahko družine med seboj izmenjale izkušnje, ki so jih dobile med epidemijo pa tudi spregovorile o tem, kako je ena velikih preizkušenj vplivala na njihovo življenje.

Kapela Marije Pomagaj na Brezjah; foto: www.marija.si

Srečanje se bo ob 11.30 začelo s sveto mašo, ki jo bo na trgu pred baziliko daroval predsednik Ustanove Anin sklad, p. Milan Kos. Po maši bo sledilo pričevanje za starše zakoncev Marinke in Aleša Čerin na temo, kako novi mediji vplivajo na poteze otrok, za otroke pa bo omogočen ogled Muzeja jaslic, ki je v več sto kilometrov naokoli edinstven na našem območju, saj hrani več sto jaslic iz Slovenije in vsega sveta, prav tako bodo otroci podrobno spoznali delovanje narodnega svetišča. Srečanje naj bi sklenili okrog 13.30. Dogodek je odprt za javnost.

Ob koncu si bodo družine lahko izbrale nekaj knjig, ki jih je ustanova Anin sklad prejela od Mohorjeve družbe v Celovcu.

Ustanova Anin sklad trenutno povezuje 150 družin, od tega jih tretjina prejema redno mesečno podporo.