Poljanska 6, p.p. 2031 1000 Ljubljana

Ustanova Anin sklad velike družine povezala na duhovnih vajah

Ustanova Anin sklad trenutno povezuje 150 družin, od tega jih tretjina prejema redno mesečno podporo, nam je povedala tajnica ustanove sestra Hermina Nemšak: »Do sedaj smo jim mesečno nakazali sto evrov upamo pa, da bomo v jeseni to dvignili, saj vemo, da so tudi šolske potrebščine in pa vse druge stvari, ki jih otroci kljub zastonjski šoli potrebujejo.«

O številu otrok v posamezni družini pa je povedala, da je v ustanovo vključena tudi družina z enajstimi otroki in da jih veseli, da se vključujejo tudi nove.

Družinam veliko pomenijo druženja, kot so duhovne vaje. Prvič sta se jih s svojimi petimi otroki udeležila Katarina in Boris Tomc, tretjič pa Darja in Boris Mlinar, ki imata prav tako pet otrok. Povedali so, da radi pridejo na tovrstna srečanja s sebi podobnim številom otrok in tudi podobnimi težavami.

Program je skupaj z družinami poleg Nadje Mehle pripravil br. Primož Kovač, ki ga veseli aktivna vloga staršev pri pripravi programa,

Ustanova Anin sklad si poleg materialne predvsem prizadeva za duhovno spremljanje družin z več otroki, je še povedala s. Hermina Nemšak, ki je k včlanitvi v ustanovo povabila tudi nove družine:

Družine Aninega sklada se tradicionalno zberejo tudi ob godu sv. Ane, njihove zavetnice. Letos vabijo družine in dobrotnike, da se jim pridružijo v soboto, 24. julija pri Mariji Pomagaj na Brezjah.