Poljanska 6, p.p. 2031 1000 Ljubljana

Dragi dobrotniki ANINEGA SKLADA

V imenu vseh iskrena hvala za vse vaše velikodušne darove za družine Aninega sklada in za Vašo vsestransko podporo, ki jo nenehno izkazujete. Res iskrena hvala!

S tem, ko podarjate del svojega imetja, prižigate Luč upanja v srcih tistih, ki jim je življenje dragoceno, pa vendar jim večkrat zmanjka osnovnih materialnih in morda tudi duhovnih dobrin. Notranjo srečo čutimo le takrat, če so srečni tudi tisti, ki so okrog nas.

Papež Frančišek je dejal, da smo vsi Božji sinovi in hčere, a različne oblike suženjstva, pogosto zelo kompleksne, so mnoge privedle do življenja na robu človeškega dostojanstva. Tudi Jezus se je rodil v podobnem položaju, vendar ne slučajno ali po nesreči. On se je hotel roditi tako, da bi pokazal Božjo ljubezen do malih in ubogih ter tako vrgel na svet seme Božjega kraljestva, kraljestva pravičnosti, ljubezni in miru, kjer ni nihče suženj, ampak smo vsi bratje in sestre, otroci enega samega Očeta. Želel je spodbuditi, da medtem, ko 1. januarja praznujemo božje materinstvo Device Marije priznavamo, »da je Bog ‘rojen iz žene’, da bi mi lahko prejeli polnost naše človeškosti, ‘posinovljenje’. Iz njegovega ponižanja smo bili povzdignjeni. Iz njegove majhnosti je prišla naša veličina. Iz njegove šibkosti naša moč. Iz njegovega služenja naša svoboda.«

Hvala in zahvala se zato dviga k vam, za vse kar Gospod po vaših in naših rokah stori dobrega družinam Aninega sklada.

Družinam v stiski bomo tudi letos pošiljali redno mesečno pomoč, pripravili dve večji srečanji in jim ponudili duhovno bogate počitnice v Kančevcih in Veržeju ter jih z besedo in nasveti spodbujali k veselju do življenja.

Gotovo ste k temu pripomogli številni dobrotniki. Veliko vas je nepoznanih, toda Gospod, ki vidi na skrivnem, vam bo bogato povrnil.

Za vso vašo naklonjenost in podporo se vam v imenu družin iskreno zahvaljujemo in priporočamo tudi v prihodnje!

p. Milan Kos
predsednik uprave