^Na vrh
  
  
  
Get Adobe Flash player

Prijava

Rad bi pomagal

Kako izpolniti položnico:

IBAN: SI56 0430 2000 3334 262

Koda namena: CHAR
Namen: Pomoč družinam z več otroki
BIC banke prejemnika: KBMASI2X

Referenca: SI00 datum
Ime in naslov: Ustanova Anin sklad, Poljanska 6, Ljubljana

 

Dejavnost ustanove Anin sklad

logo5Dejavnost ustanove Anin sklad je prednostno namenjen družinam: - da bi bile številčnejše; - da bi se več staršev odločalo za 3. in 4. otroka; - da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene; - da bi se med seboj spoznavale in se podpirale; - da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja; - da bi bilo javno "ozračje" naklonjeno družinskim vrednotam; - da bi bile družine z več otroki obravnavane prednostno...

Ustanova Anin sklad je dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova. Konec leta 1998 so jo ustanovili redovniki in redovnice. Njen namen in poslanstvo sta usmerjena v posredovanje materialne in duhovne pomoči ter v osebno spremljanje družin z več otroki. V Sloveniji se srečujemo z dejstvom, da število rojstev zaskrbljujoče upada. Ustanova Anin sklad si prizadeva pomagati staršem pri načrtovanju in uresničevanju srečnih in večjih družin. Vanjo je vključenih preko 350 družin, ki imajo skupaj približno 2000 otrok. Mesečno Anin sklad finančno pomaga približno 150 družinam.

Ustanova Anin sklad si leto za letom prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, čeprav so finančne možnosti precej omejene. Pomaga na različne načine, kot je svetovanje, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. Pripravlja pa tudi druženja z družinami, spomladi v Šentjakobu ob Savi, poleti pa v Dolenjskih Toplicah. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, je takšno druženje in kopanje zanje eden od prijetnejših trenutkov.

„Naše poslanstvo je biti ob strani družinam z več otroki. Naša najštevilčnejša družina šteje 13 otrok, so pa vključene tudi družine z dvema in tremi otroki. Veseli nas, da družine med seboj sodelujejo, si izmenjujemo materialne dobrine, mnogi otroci iz mestnih središč poletje preživijo na kmetiji katere od družin iz Aninega sklada. S tem dokazujejo, da ni pomembno le, koliko imaš, ampak na kakšen način si lahko polepšaš življenje,“ je ob letošnjem poletnem srečanju družin povedala predsednica uprave Ustanove Anin sklad Marija Šterbenc. Veseli jo, da sklad kljub krizi lahko še vedno, čeprav včasih nekoliko težje, finančno podpira mesečno okrog 120 družin. „Kriza je udarila po družinah. Dan za dnem se soočamo s stiskami družin, ki se obračajo k nam po pomoč. Na žalost zaradi omejenih sredstev vsem ne moremo pomagati, po svojih najboljših močeh pa se trudimo družine ozavestiti, na kakšen način lahko privarčujejo in katere so še možnosti za pomoč,“ je še povedala Šterbenčeva.

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno "ozračje" naklonjeno družinskim vrednotam.

Kot nevladna in neprofitna ustanova Anin sklad nima zagotovljenih rednih virov prihodkov. Sredstva pridobiva s pomočjo sponzorjev, donatorjev ter z darovi posameznih podpornikov, ki jih skrbi usoda slovenskega naroda.

Ustanova Anin Sklad
Poljanska 6
P.P. 2064
1000 Ljubljana
Telefon z odzivnikom in fax.: 01/231 56 08
Telefon ob dežurnih urah: 0590 355 30
GSM: 031/327-768
anin.sklad@rkc.si

Dežurstvo v pisarni:
sreda od 10. do 15. ure.
V mesecu avgustu ni dežurstev v pisarni.

Svoje prispevke za spletno stran pošljite na:
web@anin-sklad.si

Copyright © 2013. Anin sklad Rights Reserved.