^Na vrh
  
  
  
Get Adobe Flash player

Prijava

Rad bi pomagal

Kako izpolniti položnico:

IBAN: SI56 0430 2000 3334 262

Koda namena: CHAR
Namen: Pomoč družinam z več otroki
BIC banke prejemnika: KBMASI2X

Referenca: SI00 datum
Ime in naslov: Ustanova Anin sklad, Poljanska 6, Ljubljana

 

Kako uveljaviti popust za vinjete?

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok in Družinska pobuda sta z Ministrstvom za infrastrukturo in prostor dosegli dogovor, po katerem boste lahko v letu 2014 dobili povrnjeno polovico cene vinjete za kombi – to  je 110 EUR.

 

Kdo je upravičen do povračila?

Družine s štirimi ali več otroki do 18 let oz. do 26 leta, če se redno šolajo; družine z otrokom s posebnimi potrebami in invalidi, ki so za svoj kombi ob registraciji uveljavili popust oziroma oprostitev pri plačilu letne dajatve za uporabo motornega vozila.

Kaj moram storiti, da dobim to povračilo?

Po nakupu vinjete za kombi shranite račun! S spletne strani www.mzip.gov.si ali s spletne strani www.rks.siskopirajte obrazec »Prošnja za pomoč pri nakupu letne vinjete za leto 2014 za cestninski razred 2B«, ga izpolnite in skupaj s kopijo računa za nakup vinjete ter kopijo prometnega dovoljenja pošljite na naslov: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana. Rdeči križ bo podatke iz vaše prošnje poslal na MZIP, kjer bodo preverili, ali je vaše vozilo v evidenci vozil, za katera je bil uveljavljen popust (velike družine) ali oprostitev (osebe s posebnimi potrebami oz. invalidi) pri letni dajatvi za uporabo motornega vozila. Če ste v evidenci, vam bo v skladu s sklenjenim dogovorom RK na vaš račun v roku do deset delovnih dni po prejemu vloge nakazal 110 EUR.

Kaj če doslej nisem uveljavljal popusta pri letni dajatvi ali sem ga uveljavljal za kakšno drugo vozilo?

Tudi v tem primeru shranite račun za vinjeto! Ob naslednji registraciji kombija do konca leta 2014 uveljavite popust ali oprostitev pri letni dajatvi za ta kombi. Potem pošljite vlogo za povračilo dela cene vinjete na Rdeči križ. Delno vračilo za vinjeto za leto 2014 boste lahko uveljavljali do konca leta 2014. Če ste popust pri letni dajatvi do sedaj uveljavljali za kakšno drugo vozilo in želite dobiti vračilo polovice kupnine za vinjeto za kombi, morate oljašavo pri letni dajatvi v prihodnje uveljaviti za kombi. Da to lahko storite, mora prej poteči registracija za to drugo vozilo.

Kako uveljavim olajšavo za letno dajatev za uporabo cest?

Popust za veliko družino se uveljavlja kjerkoli, kjer lahko opravite registracijo vozila, na podlagi odločbe o otroškem dodatku ali potrdila o članih gospodinjstva, ki ga dobite na upravni enoti. Za invalide in otroke s posebnimi potrebami se uporablja odločba o njihovem statusu.

Če boste imeli z uveljavljanjem vračila dela cene vinjete kakšne težave, se za informacije obrnite na Direktorat za promet na MZIP, sporočilo pa v vednost pošljite tudi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in/aliTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Tomaž Merše

predsednik društva Družinska pobuda

Aleš Primc

vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Ustanova Anin Sklad
Poljanska 6
P.P. 2031
1000 Ljubljana
Telefon: 0590 355 30
GSM: 040 770 222
anin.sklad@rkc.si

Dežurstvo v pisarni:
vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu od 13.00 do 15.30

Copyright © 2013. Anin sklad Rights Reserved.