^Na vrh
  
  
  
Get Adobe Flash player

Prijava

Rad bi pomagal

Kako izpolniti položnico:

IBAN: SI56 0430 2000 3334 262

Koda namena: CHAR
Namen: Pomoč družinam z več otroki
BIC banke prejemnika: KBMASI2X

Referenca: SI00 datum
Ime in naslov: Ustanova Anin sklad, Poljanska 6, Ljubljana

 

Družina - to smo mi

Piknik družin Aninega sklada v Dolenjskih Toplicah 2010.

Veliki družini dobrodelne ustanove Anin sklad se je v letošnjem letu pridružilo 21 novih družin; v njem je že 374 družin z malo manj kot 2000 otroki.

Vodstvo Aninega sklada na čelu s prizadevno predsednico uprave Marijo Šterbenc je tudi letos za poletni piknik družin izbralo Dolenjske Toplice. Prvič zaradi zelo primernega prostora za mašo in prijateljsko druženje na Jasi v tako imenovani "zeleni katedrali", drugič zaradi zelo gostoljubnih in darežljivih gostiteljev, tretjič zaradi možnosti kopanja v bazenih, ker je to za marsikatero družino s številnimi otroki edina priložnost za te vrste oddih in sprostitev. In še nekaj jih je povezalo: bližnji god njihove zavetnice sv. Ane. Dovolj razlogov, da se je v nedeljo, 18. julija, dopoldne pri maši zbralo več kot šeststo udeležencev celodnevnega duhovnega, prijateljskega in razvedrilnega druženja članov, podpornikov in prijateljev Aninega sklada.

Maševal je predsednik strokovno-nadzornega sveta Aninega sklada, frančiškan p. Stane Zore, ob oltarju se mu je pridružil član uprave Aninega sklada, salezijanec Janez Potočnik, sicer ravnatelj salezijanske skupnosti na Rakovniku v Ljubljani. Za pevski del maše in druge oblike sodelovanja je poskrbela s. Metka Tušar s sosestrami usmiljenkami, prvimi pobudnicami ustanovitve Aninega sklada. Pridružile so se jim animatorke tega sklada, pevsko in glasbeno nadarjena družina Ivančič iz Veržeja in otroci iz drugih družin. Mašnik Zore je navzoče v govoru povabil naj v svojem življenju uresničujejo Martin in Marijin zgled, t.j. dejavne in duhovno poglobljene ljubezni do bližnjega.

Kosilu - enolončnici z mesom ali brez njega - je sledilo triurno kopanje. Tisti, ki se niso odločili zanj, so na bližnjem nogometnem igrišču igrali nogomet, zasedli igrala v športnem parku, se šli razne igre in druge dejavnosti pod vodstvom sester usmiljenk in animatork. S konjički in vozovi Konjeniškega društva Suha krajina iz Žužemberka so se lahko popeljali po Dolenjskih Toplicah in okolici.

Po popoldanski malici je Marija Šterbenc predstavila namen in delovanje Aninega sklada. Gostja Mojca Kucler Dolinar je spregovorila o družini kot ključni ustanovi za obstoj naroda in države, družinsko gledališče Kolenc je navzoče razveselilo z igrico Miško Minko, pester je bil družinski Pokaži, kaj znaš. Nekaj ur je v pogovoru z udeleženci piknika preživela tudi invalidka in pisateljica Janja Blatnik.

Jože Pavlič

Ustanova Anin Sklad
Poljanska 6
P.P. 2031
1000 Ljubljana
Telefon: 0590 355 30
GSM: 040 770 222
anin.sklad@rkc.si

Dežurstvo v pisarni:
vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu od 13.00 do 15.30

Copyright © 2013. Anin sklad Rights Reserved.