^Na vrh
  
  
  
Get Adobe Flash player

Prijava

Rad bi pomagal

Kako izpolniti položnico:

IBAN: SI56 0430 2000 3334 262

Koda namena: CHAR
Namen: Pomoč družinam z več otroki
BIC banke prejemnika: KBMASI2X

Referenca: SI00 datum
Ime in naslov: Ustanova Anin sklad, Poljanska 6, Ljubljana

 

Prispevki

Pričakujem ... vendar pozabljam

piknik 2016 24 20160801 1403879369Ustanova Anin sklad v Dolenjskih Toplicah povezala več kot 450 ljudi.

Ustanova Anin sklad, ki združuje družine z več otroki je danes v Dolenjskih Toplicah pripravila tradicionalno že 18. poletno srečanje družin. Udeležilo se ga je več kot 450 ljudi iz približno 55 družin. Srečanje je potekalo pod geslom „Pričakujem ... Vendar pozabljam.“ Druženje se je začelo s sveto mašo, ki jo je daroval salezijanski inšpektor Janez Potočnik. Maši je sledilo kopanje v odprtem bazenu, aktivnosti s športnimi animatorji, voden pohod po gozdni učni poti in druge dejavnosti. Zbrane je popoldne pozdravil tudi župnik v Dolenjskih Toplicah Dušan Kožuh, ki je družinam zaželel vse lepo in jih povabil, da večkrat obiščejo njihov kraj. 

Inšpektor salezijancev Janez Potočnik se je v pridigi vprašal koliko pravičnih je med nami ter odgovoril, da ne glede na število pravičnih, Gospod ne bo nobenega pogubil. „Božjemu usmiljenju ni meja,“ je dejal Potočnik in nato razmišljal o molitvi. „Moli lahko že mama z otrokom v sebi in otrok to čuti. Vedno znova je prav, da imamo čas za molitev. Da svoje delo, študij, igro skratka vse posvečujemo z molitvijo,“ je družinam položil na srce Potočnik. „Najmočnejši je tisti, ki ve skleniti roke k molitvi,“ je pridigo sklenil inšpektor salezijancev ter družine povabil, naj svoje življenje vsak dan v molitvi izročajo Gospodu.

Predsednica uprave Ustanove Anin sklad Marija Šterbenc je spomnila, da si ustanova že 18 let prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka ter da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene. „Poslanstvo Aninega sklada je tudi v težkih trenutkih povezovati te družine. Jim pomagati, nuditi pomoč in podporo. Vsem na žalost ne moremo finančno pomagati, saj nam to ne omogočajo finančna sredstva, se pa trudimo družinam prisluhniti vedno, ko zaidejo v težave. Druženje v Dolenjskih Toplicah je tako priložnost, da mame za en dan pozabijo na kuhanje, da se lahko otroci brezskrbno prepustijo poletnim radostim v bazenih. Na žalost si mnoge naše družine daljšega dopusta na morju ne morejo privoščiti. To je naš majhen kamenček, v njihovem za družbo kot celoto, pomemben mozaiku življenja,“ je povedala Šterbenčeva in opozorila na usihanje sredstev s strani dobrotnikov in podpornikov. Upa, da bodo tovrstna srečanja pomagala k prepoznavnosti ustanove in k pridobivanju novih dobrotnikov. „Mesečno Anin sklad pomaga približno 130 družinam, v zadnjih petih letih pa družinam vsak mesec razdelimo približno 10.000 evrov,“ je še povedala predsednica uprave Aninega sklada.

Zbrane starše je nagovorila tudi poslanka NSi Iva Dimic, ki je svojo družino že več let vključena v Anin sklad. Družine je povabila, da naj podprejo tradicionalno zakonsko zvezo. Opozarja, da so časi vse manj naklonjeni tradicionalni družini zasnovani na možu, ženi in otrocih. Kritična je bila do pobud, ki želijo tovrstno družino uničiti oziroma ji vzeti veljavo.

Popoldan so namenili kopanju v topliških bazenih, sestajanju, športnim igram, medsebojnemu spoznavanju družin, sprehodom, vodenemu pohodu po topliški učni poti, izmenjavanju izkušenj in drugim dejavnostim.

Iskrena hvala ekipi Dolenjskih Toplic za brezhibno organizacijo in pomoč pri dogodku, sestram usmiljenkam, pisatelju Zorku Simčiču za knjige „Srček, ki podi telešček“, ki bodo upamo družinam polepšale kak večer ter vsem, ki ste dan naredili poseben. 

več slik

Ustanova Anin Sklad
Poljanska 6
P.P. 2064
1000 Ljubljana
Telefon z odzivnikom in fax.: 01/231 56 08
Telefon ob dežurnih urah: 0590 355 30
GSM: 031/327-768
anin.sklad@rkc.si

Dežurstvo v pisarni:
sreda od 10. do 15. ure.
V mesecu avgustu ni dežurstev v pisarni.

Svoje prispevke za spletno stran pošljite na:
web@anin-sklad.si

Copyright © 2013. Anin sklad Rights Reserved.