^Na vrh
  
  
  
Get Adobe Flash player


Prijava

Rad bi pomagal

Kako izpolniti položnico:

IBAN: SI56 0430 2000 3334 262

Koda namena: CHAR
Namen: Pomoč družinam z več otroki
BIC banke prejemnika: KBMASI2X

Referenca: SI00 datum
Ime in naslov: Ustanova Anin sklad, Poljanska 6, Ljubljana

 

Domov

Družine Aninega sklada se veselijo novega nadškofa

DSC 0193Ustanova Anin sklad se je razveselila novice, da je papež Frančišek za ljubljanskega nadškofa metropolita imenoval predsednika strokovno-nadzornega odbora Ustanove Anin sklad in predstojnika Konference redovnih ustanov Slovenije p. Staneta Zoreta.

Predsednica uprave Aninega sklada, ustanove, ki pomaga družinam z več otroki Marija Šterbenc je v imenu vseh družin zapisala: "Novica, da je papež Frančišek za novega ljubljanskega nadškofa imenoval p. Staneta Zoreta, nas je presenetila. Poznamo ga po njegovi globoki duhovnosti, po njegovem očetovskem in skrbnem odnosu do ljudi, družin in težav s katerimi se srečujejo. Poznamo ga po njegovi delavnosti, stalni razpoložljivosti za druge in vidnem izžarevanju veselja v poklicu, ki si ga je izbral, biti duhovnik, redovnik – frančiškan. V nekem intervjuju je pred kratkim izjavil: "Bog deluje tudi po dogodkih in ljudeh…." Tudi to imenovanje lahko tako razumemo. Anin sklad je s tem dobil dodatno podporo, dodatnega "zaveznika", ki nas bo še naprej spremljal z očetovsko skrbjo in molitvijo, v to smo prepričani.

Resnično lahko rečemo, da smo dobili pastirja v pravem pomenu besede. Kajti v času, v kakršnem zdaj živimo, v času ko se Slovenija na nek način duši v problemih, ki jih je treba reševati najprej na način, da znamo prisluhniti drug drugemu, da znamo videti drug drugega, da zmoremo pomagati drug drugemu, ne da bi zato iskali ali pričakovali plačila ali druge ugodnosti, je pastir, kot je p. Stane Zore, nujno potreben. P. Stanetu želimo božjega blagoslova in moči v novi službi ter se mu iskreno zahvaljujemo za vso skrb, ki jo je izkazal družinam Aninega sklada." 

Ustanova Anin Sklad
Poljanska 6
P.P. 2064
1000 Ljubljana
Telefon z odzivnikom in fax.: 01/231 56 08
Telefon ob dežurnih urah: 0590 355 30
GSM: 031/327-768
anin.sklad@rkc.si

Dežurstvo v pisarni:
sreda od 10. do 15. ure.
V mesecu avgustu ni dežurstev v pisarni.

Svoje prispevke za spletno stran pošljite na:
web@anin-sklad.si

Copyright © 2013. Anin sklad Rights Reserved.