^Na vrh
  
  
  
Get Adobe Flash player


Prijava

Rad bi pomagal

Kako izpolniti položnico:

IBAN: SI56 0430 2000 3334 262

Koda namena: CHAR
Namen: Pomoč družinam z več otroki
BIC banke prejemnika: KBMASI2X

Referenca: SI00 datum
Ime in naslov: Ustanova Anin sklad, Poljanska 6, Ljubljana

 

Domov

Moj poklic je sad Aninega sklada

piknik 2014 4 20140722 2086551434„Da sem danes tu, kjer sem, je materialni in duhovni sad Aninega sklada,“ je dejal novomašnik Jošt po maši, ko so mu otroci Aninega sklada prinašali darilca, ki so jih sami izdelali doma: od risbic do raznih drugih ročnih izdelkov, kar se je spet pokazalo, da otrokom iz velikih družin domišljije ne manjka. „Anin sklad je del zgodovine naše družine, močno smo vpeti v to ustanovo,“ je dejal novomašnik in pristavil, da je on in njegova družina po Aninem skladu odkrivala božjo dobroto in vse lepo, ki ga Bog pošilja med nas.

Novomašnik Jošt Mezeg je v pridigi dejal, da družinam z več otroki ni lahko. „Velike družine smo za svet pohujšanje. Ti starši so bedaki, ne zanjo računat, ne znajo načrtovat, se sliši,“ je dejal novomašnik in zaklical: „To ni res! Velike družine so blagoslov. Naši starši v življenju računajo na Boga in božjo pomoč, računajo na božjo ljubezen!“ Še posebej otroke in mlade je povabil, naj poslušajo, kam jih kliče Bog. „Vztrajajte v poslušanju, veliko razmišljajte. Morda vas Bog kliče v materinstvo, v očetovstvo, odzovite se, morda vas kliče v duhovništvo, kot je mene. Pomembno je, da darove od Boga prepoznate, pomembno je, da nekaj vanje vložite – kajti to se ne zgodi v dveh ali treh dneh, odkrivanje darov in poklicanosti traja dolgo, zelo dolgo. Ko vas Bog pokliče, da se odzovete,“ je dejal novomašnik in dodal, da „Božjo logiko bomo razumeli samo, če bomo razumeli in sprejeli božjo ljubezen“.

Cveta Jošt: "Iz družin Aninega sklada že pet duhovnikov"

Poleg Jošta Mezga pa iz družin Aninega sklada prihaja še en letošnji novomašnik, Ivan Hrastnik, njegova družina z osmimi otroci prihaja iz Laškega, žal pa se srečanja ni mogel udeležiti, ker je imel ponovitev nove maše v Mozirju. „To nista prva novomašnika iz družin Aninega sklada, mislim, da je do sedaj že pet duhovnikov, čigar družine so vključene v našo ustanovo,“ je za Družino povedala usmiljenka s. Cveta Jošt in pristavila, da to kaže na dejstvo, da so številčne družine „zdrave družine, da so katoliške, da molijo skupaj, da obiskujejo maše. Za nas vse so duhovni in redovni poklici velik blagoslov.“

Maši v zeleni katedrali, kot imenujejo „piknik prostor“ v Dolenjskih Toplicah, je sledilo kosilo, po njem pa so se mnogi odpravili na kopanje v bazene, za starše in večje otroke ter starše pa so na jasi pripravljene športne igre, delavnice, med drugim se bomo mladi srečali v pogovoru z novomašnikom. Ganljiv je pogled na "vrsto" pred spovednico v naravi - spovedovanje novomašnika Jošta Mezga se je zavleklo še pozno v popoldne.

Marija Šterbenc: „To je dan, ko mamam ni potrebno skrbeti za prehrano“

„Srečanje družin v Dolenjskih Toplicah je iz leta v leto bolj obiskano in za nekatere družine težko pričakovano. Čeravno to srečanje v celodnevnem programu nima predvidenih kakšnih strokovnih predavanj, je vendarle eno najlepših srečanj, ki jih pripravimo za družine Aninega sklada,“ je povedala predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc. „To je dan, ko mamam ni potrebno skrbeti za prehrano, ko se tudi očetje lahko ukvarjajo s športom in igro, to je dan, v katerem se starši med seboj pogovorijo o težavah in veselju s katerimi se srečujejo v družinah. Pogosto slišimo, da je to dan v katerem napolnijo svoje »baterije«, da na ta dan vedno znova dobijo potrditev, da so kljub težkim in težavnim dnem, ki jih včasih preživljajo, na pravi poti.“

Iz članka novinarke katoliškega tednika Družina Ksenje Hočevar po poletnem srečanju družin Aninega sklada

Ustanova Anin Sklad
Poljanska 6
P.P. 2064
1000 Ljubljana
Telefon z odzivnikom in fax.: 01/231 56 08
Telefon ob dežurnih urah: 0590 355 30
GSM: 031/327-768
anin.sklad@rkc.si

Dežurstvo v pisarni:
sreda od 10. do 15. ure.
V mesecu avgustu ni dežurstev v pisarni.

Svoje prispevke za spletno stran pošljite na:
web@anin-sklad.si

Copyright © 2013. Anin sklad Rights Reserved.